Novosti

Održan Koordinacijski sastanak s udrugom USJP Roda

Dana 30. rujna 2022. god. održan je koordinacijski sastanak s partnerskom organizacijom Udrugom specijalne jedinice policije „Roda“ s ciljem organizacije projektnih aktivnosti u sklopu projektnog elementa 6. Provedba strukturiranog dijaloga svih dionika i donositelja odluka na projektu „Analiza društvenih faktora koji utječu na kvalitetu života braniteljske populacije-smjernice za budućnost“, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projektnog elementa jest ojačati suradnju i razvili dijalog između braniteljskih udruga, ostalih organizacija civilnog društva, jedinica lokalne i regionalne samouprave, socijalnih partnera, visokoobrazovnih i znanstvenih institucija sa svrhom izrade konkretnih smjernica za budućnost i unaprjeđenje uvjeta rada za braniteljsku populaciju. Smjernice će biti predstavljene na strukturiranim dijalozima (kroz okrugli stol i panel diskusiju) diljem Republike Hrvatske na kojima će sudjelovati ciljana skupina, donositelji odluka, partnerske organizacije i ostali dionici procesa.

Na koordinacijskom sastanku sudjelovali su: gosp. Ivo Loborec, tajnik USJP Roda, Antun Berljak, organizator strukturiranog dijaloga u Varaždinu, Sandra Šućurović, potpredsjednica Udruge Rast, Ida Maček, voditeljica projekta, Kristina Vinceković, volonterka ZUV HGP-a, Dominik Đuretec, projektni administrator i Marija Bevanda, koordinator aktivnosti udruga.

Tema sastanka bila završna priprema glede organizacije predstojećeg strukturiranog dijaloga u Varaždinu, što je uključivalo sadržaj, finalni redoslijed izlaganja i ukupan broj gostiju. Također je definiran konačan prijedlog programa i promotivnih materijala koji će biti distribuirani u svrhu navedenog događaja isto kao i broj volontera koji će biti tehnička podrška na istom.

Dominik Đuretec, Projektni administrator Tematske mreže Branitelji

 
IZRADU INTERNETSKE STRANICE SUFINANCIRALA JE EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA.