Novosti

Održan koordinacijski sastanak s udrugom ZUHBLPTSP RH

Dana 26. rujna 2022. god. održan je koordinacijski sastanak s partnerskom organizacijom Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Republike Hrvatske s ciljem organizacije projektnih aktivnosti u sklopu projektnog elementa 6. Provedba strukturiranog dijaloga svih dionika i donositelja odluka na projektu „Analiza društvenih faktora koji utječu na kvalitetu života braniteljske populacije-smjernice za budućnost“ kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projektnog elementa jest ojačati suradnju i razviti dijalog između braniteljskih udruga, ostalih organizacija civilnog društva, jedinica lokalne i regionalne samouprave, socijalnih partnera i visokoobrazovnih i znanstvenih institucija sa svrhom izrade konkretnih smjernica za budućnost i unaprjeđenje uvjeta rada za braniteljsku populaciju. Smjernice će biti predstavljene na strukturiranim dijalozima (kroz okrugli stol i panel diskusiju) diljem Republike Hrvatske na kojima će sudjelovati ciljana skupina, donositelji odluka, partnerske organizacije i ostali dionici procesa. Na koordinacijskom sastanku sudjelovali su glavni tajnik ZUHBLPTSP RH gosp. Ivica Turić, zaposlenik ZUHBLPTSP RH gosp. Alen Makaronov, voditeljica projekta Ida Maček, projektni administrator gosp. Dominik Đuretec i , koordinator aktivnosti udruga Marija Bevanda.

Tema koordinacijskog sastanka bila je organizacija strukturiranog dijaloga u Splitu na temu „Zdravstvena skrb za branitelje u RH“, odnosno zapošljavanje organizatora strukturiranog dijaloga. Navedene su radne obveze i zadaci osobe koja će biti zaposlena na gore navedenom radnom mjestu, što uključuje pronalazak adekvatnog prostora, pripremanje sadržaja strukturiranog dijaloga i moderiranje rasprave, pozivanje sudionika, tehnička organizacija i sl. te bruto iznos plaće i iznos neizravnih troškova predviđenih za organizaciju događaja. Dogovoreno je da će ZUHBLPTSP RH na svojim službenim Internet stranicama sredinom studenog 2022. objaviti natječaj za spomenuto radno mjesto te da će zaposlena osoba započeti s radom 01. prosinca 2022. godine.

Dominik Đuretec, Projektni administrator Tematske mreže Branitelji

 
IZRADU INTERNETSKE STRANICE SUFINANCIRALA JE EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA.