Novosti

Održan koordinacijski sastanak s Udrugom branitelja Domovinskog rata Ina-Naftaplin „KVIN“

Dana 26. rujna 2022. god. održan je koordinacijski sastanak s partnerskom organizacijom Udruga branitelja Domovinskog rata Ina-Naftaplin „KVIN“ s ciljem organizacije projektnih aktivnosti u sklopu projektnog elementa 6. Provedba strukturiranog dijaloga svih dionika i donositelja odluka na projektu „Analiza društvenih faktora koji utječu na kvalitetu života braniteljske populacije-smjernice za budućnost“, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projektnog elementa jest ojačati suradnju i razviti dijalog među braniteljskim udrugama, ostalim organizacijama civilnog društva, jedinicama lokalne i regionalne samouprave, socijalnih partnera i visokoobrazovnih i znanstvenih institucija sa svrhom izrade konkretnih smjernica za budućnost i unaprjeđenje uvjeta rada za braniteljsku populaciju. Smjernice će biti predstavljene na strukturiranim dijalozima (okrugli stol i panel diskusija) diljem Republike Hrvatske na kojima će sudjelovati ciljana skupina, donositelji odluka, partnerske organizacije i ostali dionici. Na koordinacijskom sastanku sudjelovali su: glavni tajnik Udruge KVIN gosp. Ivica Kovačević, voditeljica projekta gđa. Ida Maček, projektni administrator gosp. Dominik Đuretec i koordinator aktivnosti usluga gđa. Marija Bevanda.

Tema sastanka bilo je zapošljavanje organizatora strukturiranog dijaloga u Zagrebu na temu „Javno mnijenje Hrvatske o braniteljima-slike kreirane kroz medije“. Navedene su radni zadaci osobe koja će na gore spomenutom radnom mjestu biti zaposlena, što uključuje pronalazak adekvatnog prostora, pripremanje sadržaja strukturiranog dijaloga i moderiranje rasprave, komunikacija s istraživačima s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i Hrvatskog katoličkog sveučilišta, tehnička organizacija i sl. te bruto iznos plaće. Dogovoreno je da će udruga na svojim službenim Internet stranicama sredinom studenog 2022. objaviti natječaj za gore spomenuto radno mjesto te da će zaposlena osoba započeti s radom 01. prosinca 2022. godine. Također, dogovoreno je da će u studenome 2022. biti organiziran još jedan koordinacijski sastanak s vodstvom udruge kako bi se dogovorili detalji oko dostave projektne dokumentacije za ZNS.

Dominik Đuretec, Projektni administrator Tematske mreže Branitelji

 
IZRADU INTERNETSKE STRANICE SUFINANCIRALA JE EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA.