Novosti

Sudjelovanje ciljane populacije u anketnim istraživanjima

 U prostorijama Udruge branitelja iz Domovinskog rata ZET-a, 23. lipnja 2023., u sklopu upravnog odbora Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, održano je ispunjavanje anketnih upitnika ciljane populacije s ciljem rada na analizi utjecaja intervencija u okviru projekta „Analiza društvenih faktora koji utječu na kvalitetu života braniteljske populacije – smjernice za budućnost“ sufinanciranog od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Teme anketnih istraživanja bile su „Zdravstvena skrb hrvatskih branitelja“ i „javno mnijenje Hrvatske o braniteljima – slike kreirane kroz medije“. Navedeni upitnici nastali su na temelju provedenih analiza utjecaja intervencija – fokus grupa, koje je prethodno, u sklopu projekta, proveo Luka Cetina, koordinator analize utjecaja intervencija.

Fokus grupa je tehnika kvalitativnog istraživanja koja je sve više zastupljena u području zdravstva,  Njome se prikupljaju informacije o vrijednostima, vjerovanjima i motivima koji su u podlozi određenih ponašanja, a kao ključnu zadaću ima spoznati dublji motiv koji se nalazi iza racionalne evaluacije određene teme te pridonijeti boljem razumijevanju podloge pojedinčevog, ali i grupnog stava, mišljenja i vjerovanja.

Cilj ispitivanja je napraviti analizu stanja i potreba po pitanju navedenih tema, a rezultati će biti uvršteni u smjernice za razvoj javnih politika s ciljem poboljšanja kvalitete života hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

 

Sudjelovanje ciljane populacije u anketnim istraivanjima1
Sudjelovanje ciljane populacije u anketnim istraivanjima2

Dominik Đuretec, Projektni administrator Tematske mreže Branitelji

 
IZRADU INTERNETSKE STRANICE SUFINANCIRALA JE EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA.