Novosti

Održan sastanak Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Dana 29. lipnja 2023., u 13:30 sati, u dogovoru s Europskom komisijom i Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske te predsjednikom Savjeta za razvoj civilnog društva, održan je sastanak Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Navedeni sastanak održan je u Europskom domu Zagreb, a tema je bila provedba kohezijske politike organizacija civilnog društva u Republici Hrvatskoj. Uz mnoge relevantne dionike u provođenju spomenute politike, sastanku su prisustvovale i predstavnice Tematske mreže Branitelji i projekta „Analiza društvenih faktora koji utječu na kvalitetu života braniteljske populacije – smjernice za budućnost“ – voditeljica, Ida Maček i koordinatorica aktivnosti udruga, Marija Bevanda.

Civilno društvo ima ključnu ulogu u doprinosu razvoju i provedbi politika zajedno s kreatorima politika i socijalnim partnerima. Uključenost civilnog društva također je vrlo bitna za uspjeh Strukturnih i Investicijskih fondova Europske unije, a njihovi predstavnici u Odborima za praćenje mogu dati aktivan doprinos u upravljanju programima. Navedeni događaj poslužio je za daljnje jačanje spomenutog partnerstva te promicanje dijaloga i suradnje za ekonomski i društveni napredak Hrvatske.

 

Dominik Đuretec, Projektni administrator Tematske mreže Branitelji

 
IZRADU INTERNETSKE STRANICE SUFINANCIRALA JE EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA.