Novosti

Održan 7. koordinacijski sastanak s partnerskim organizacijama

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi 18. siječnja 2023. godine, organizirao je sedmi u nizu od ukupno devet koordinacijskih sastanaka kojem su nazočili partneri na projektu "Analiza društvenih faktora koji utječu na kvalitetu života braniteljske populacije - smjernice za budućnost"; kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sastanak se održao putem Zoom aplikacije, a tema je bila predstavljanje projektnih aktivnosti za izvještajno razdoblje od listopada 2022. do siječnja 2023. godine, uključujući pripremu za predstojeći strukturirani dijalog na temu „Javno mnijenje hrvatske o braniteljima – slike kreirane kroz medije“. Uz djelatnike i volontere partnerskih organizacija, sastanku su prisustvovali i djelatnici s Instituta za društvene znanosti „Ivo Pilar“, Sveučilišta u Zadru te Hrvatskog katoličkog sveučilišta – suorganizatora navedenog strukturiranog dijaloga. Pozdravne riječi voditeljice projekta Ide Maček, nadopunio je novoizabrani predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, gospodin Siniša Troha, iskazavši zadovoljstvo dosadašnjim tokom projekta.

Projektne aktivnosti održane u listopadu o kojima su nazočni bili obavješteni uključivale su tri analize utjecaja intervencija – fokus grupe, održane 4. i 5. listopada, strukturirani dijalog na temu „Radna (ne)aktivnost hrvatskih branitelja i uključenost u društveno poduzetništvo – održan 5. listopada, te predstavljanje prijedloga smjernica za razvoj javnih politika – 8. listopada, u Varaždinu. U Kulturno – umjetničkom centru Gospić, 10. studenog, također je održana analiza utjecaja intervencija – fokus grupa, kao i predstavljanja prijedloga smjernica za razvoj javnih politika na teme „Radna aktivnost branitelja i uključenost u društveno poduzetništvo“ te „Zdravstvena skrb hrvatskih branitelja“. Na posljetku, pred kraj mjeseca prosinca, nakon predstavljanja prijedloga smjernica, uslijedio je i prigodni domjenak kojem su prisustvovali mnogi gosti uključujući i hrvatskog ministra obrane Maria Banožića.

Nazočnima su se zatim obratili i stručni suradnici ispred partnerskih organizacija na projektu. Gospodin Antun Plenković s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, dr.sc Miriam Mary Brgles s Hrvatskog katoličkog sveučilišta te dipl.oec Ana knežević Čače sa Sveučilišta u Zadru, obavijestili su prisutne po pitanju znanstvenih istraživanja poslanih na objavu u znanstvene časopise. Pred kraj sastanka, voditeljica je nazočne obavijestila o novo pridruženoj organizaciji civilnog društva na projektu - Udruzi veterana specijalne policije "BATT" Split, ispunjenom projektnom pokazatelju od 30 volontera te administrativno upravnom aspektu projekta, naznačivši uvođenje nove online platforme Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva zbog uvođenja eura.

Po završetku sastanka, obavljen je razgovor s timom zaduženim za organizaciju predstojećeg strukturiranog dijaloga 2. veljače. Razriješena su pitanja oko završnih priprema za navedeni događaj, uključujući pitanja tehnike i izlagača.

127653a1-4d47-4fb1-b29d-a5cd10d15e30
6b51c0f2-6136-4898-b066-92a14c1916a7
Snimka zaslona 108
Snimka zaslona 109
Snimka zaslona 92
b7d49d09-3617-4b04-a383-c4b6d4c3d095
 

Dominik Đuretec, Projektni administrator Tematske mreže Branitelji

 
IZRADU INTERNETSKE STRANICE SUFINANCIRALA JE EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA.