Novosti

Treće Predstavljanje prijedloga smjernica "Radna aktivnost branitelja i uključenost u društveno poduzetništvo"

Dana 8. listopada 2022. godine u Gradskoj knjižnici Varaždin (Franjevački trg4) s početkom u 10:00 sati, održat će se treće predstavljanje smjernica za kreiranje javnih politika na temu „Radna aktivnost branitelja i uključenost u društveno poduzetništvo“ u sklopu projekta „Analiza društvenih faktora koji utječu na kvalitetu života braniteljske populacije – smjernice za budućnost“, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Smjernice su izrađene na temelju stručnih i znanstvenih istraživanja, a ciljanoj skupini predstavit će ih vanjski suradnik za društveno poduzetništvo mag.oec Alen Halilović.

Društveno poduzetništvo teži pružanju inovativnih rješenja postojećih problema, te zbog tog razloga često ide ruku pod ruku s procesima društvenih inovacija usmjerenih unapređivanju života ljudi kroz promoviranje društvenih promjena. Cilj uključuje stvaranje nove vrijednosti ali ne profitno, već društveno. Poduzetništvo koje dohodak od poduzetničkih aktivnosti usmjerava na ostvarivanje svojih misija, koje vode računa o održivom razvoju primjenjujući sustav donošenja odluka uz solidarnost i
uzajamnu pomoć.

Generiranje novih radnih mjesta, usmjerenost na uključivanje socijalno osjetljivih skupina na tržište rada, ponuda primjene praktičnih, inovativnih i društvenih pristupa te poticanje društvene kohezije u  razvoju zajednice neki su od potencijala društvenog poduzetništva s kojim će sudionici biti upoznati, s ciljem uključivanja branitelja u društveno poduzetništvo i povećanjem njihove radne aktivnosti te samim time i poboljšanjem kvalitete njihova života.

Dominik Đuretec, Projektni administrator Tematske mreže Branitelji

 
IZRADU INTERNETSKE STRANICE SUFINANCIRALA JE EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA.