Novosti

Održana završna konferencija projekta ZAjedno, projektnog partnera Udruge specijalne jedinice policije RODA Varaždin

Udruga specijalne jedinice policije „RODA“ Varaždin, projektni partner, 5. je srpnja 2023. u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije, održala Završnu konferenciju projekta ZAjedno!. Uz mnoge goste, koji su uključivali izaslanicu podpredsjednika Vlade Republike Hrvatske Tome Medveda, Jelenu Kuzele, predstavnike Varaždinske županije i ministarstva hrvatskih branitelja područnog odjela Varaždin, predstavnike projektnih partnera te mnoge predstavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ostale goste, završetku ovog hvale vrijednog projekta nazočili su i voditeljica projekta „Analiza društvenih faktora koji utječu na kvalitetu života braniteljske populacije – smjernice za budućnost“ Ida Maček, kao i predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Siniša Troha.

Nazočne je u ime USJP „RODA“ pozdravio tajnik Udruge, Ivo Loborec, dok je u ime partnera na projektu prisutne pozdravila predstavnica HZZ-a Varaždin, Branka Šasko. U ime grada Varaždina, nazočnima se ukratko obratila i zamjenica upravnog odjela za društvene znanosti, Andreja Bobek, a u ime Ministarstva hrvatskih branitelja, Jelena Kuzele. Ostvarene rezultate i ciljeve projekta „ZAjedno“ prezentacijom je predstavila njegova voditeljica, Milena Maček.

Navedeni projekt, financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, trajao je dvije godine, a provodio se u razdoblju od 06. 07. 2021. do 06. 07. 2023. Cilj projekta bilo je omogućiti neaktivnim mladim osobama, tzv. NEET (not in Education, Employment or Training) skupini, pristup na tržište rada te ju osnažiti za aktivno sudjelovanje na istom. Obuhvaćen je 31 korisnik, od kojih su svi uspješno završili upisane programe obrazovanja i stekli uvjerenja za dodatna zanimanja te krenuli tražiti posao. Kroz projekt im je omogućeno učenje i druženje putem radionica i ciljanih programa te stjecanje znanja i vještina koja će im koristiti kako bi postali konkurentniji na tržištu rada. Udruga specijalne jedinice policije „RODA“, uz svoje primarne ciljeve – očuvanje digniteta Domovinskog rata, sjećanja na stradale pripadnike te zaštita ponosa, časti i ugleda pripadnika Specijalne policije, provedbom ovog projekta proširila je svoje djelovanje i na mlade, a osobito mlade iz ranjivih skupina društva. 

 

1 1
2 1
3 1
4 1
5 1
6

Dominik Đuretec, Projektni administrator Tematske mreže Branitelji

 
IZRADU INTERNETSKE STRANICE SUFINANCIRALA JE EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA.