Novosti

Rezultati znanstvenog istraživanja predstavljeni na II. Zagrebačkom simpoziju mentalnog zdravlja

Dr. sc. Igor Mikloušić , 17. veljače 2023. održao je predavanje pod nazivom Uloga zajednice u osiguravanju psihološke dobrobiti braniteljske populacije na II. Zagrebačkom simpoziju mentalnog zdravlja s međunarodnim sudjelovanjem „Nevidljive granice: Rušenje barijera u zaštiti mentalnog zdravlja održanom online od 14. do 17. veljače 2023.

Na simpoziju su izloženi rezultati istraživanja „Kohezija među braniteljima i učinkovitost komunikacije s donositeljima odluka“ koje je dr.sc. Mikloušić proveo u sklopu projekta  Analiza društvenih faktora koji utječu na kvalitetu života braniteljske populacije – smjernice za budućnost koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Organizatori simpozija bili su Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, i Centar za zdravlje mladih Doma zdravlja Zagreb - Istok, uz partnerstvo Klinike za psihijatriju Vrapče, Klinike za psihijatriju Sveti Ivan, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" , Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Klinike za psihijatriju i psihološku medicinu KBC Zagreb.

 

Dominik Đuretec, Projektni administrator Tematske mreže Branitelji

 
IZRADU INTERNETSKE STRANICE SUFINANCIRALA JE EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA.