Novosti

Udruga specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata RIS podružnica Kutina pristupila je Tematskoj mreži Branitelji

Udruga specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata „RIS“ podružnica Kutina, 15.  ožujka 2023. godine pristupila je Tematskoj mreži Branitelji i postala partner na projektu "Analiza društvenih faktora koji utječu na kvalitetu života braniteljske populacije-smjernice za budućnost" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

U sklopu programa tokom održavanja skupštine, članovima udruge bilo je održano predavanje o društvenom poduzetništvu te natječajima vezanim za istoimenu temu, kojeg je održao vanjski suradnik tematske mreže za društveno poduzetništvo, mag. oec. Alen Halilović. Nakon predavanja uslijedilo je i potpisivanje sporazuma o pristupanju tematskoj mreži.

SJP Kutina počela je djelovati sredinom ožujka 1991.g., kada su pripadnicima MUP-a RH PU Kutina (vodovima za posebne namjene popunjenih djelatnicima s područja PP Kutina, PP Ivanić Grad, PP Novska te PP Garešnica) uručena rješenja za raspored na radna mjesta policajca-specijalca u jedinici za posebne namjene koja je početkom 1992. dobila naziv SJP RIS Kutina. Jedinicom specijalne policije Kutina tijekom Domovinskog rata prošlo je više od četiristo djelatnika (aktivnih i pričuvnih) te nekoliko zapovjednika. SJP RIS Kutina obavljala je borbene zadaće na svim bojišnicama, koje su ostavile ožiljke na svakom od njih. Sve zadaće koje su stavljene pred Risove, bile su obavljene u skladu s ratnim pravom (Genevska konvencija) i u skladu s Ustavom RH te ostalim zakonima RH. Tijekom obavljanja zadaća Risovi su zauvijek obilježili noviju povijest Hrvatske.

IMG 0365
IMG 0370
IMG 0373
IMG 0381
IMG 0385
IMG 0389

Dominik Đuretec, Projektni administrator Tematske mreže Branitelji

 
IZRADU INTERNETSKE STRANICE SUFINANCIRALA JE EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA.