ZAJEDNICA DRUŠTAVA TURISTIČKIH VODIČA HRVATSKE

ZAJEDNICA DRUŠTAVA TURISTIČKIH VODIČA HRVATSKE

 

Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) osnovana je 2005. godine i okuplja 21 udrugu turističkih vodiča iz svih regija Hrvatske. Većina njih je dobila nagrade za promicanje kulturne baštine. Glavna zadaća ZDTVH-a je zaštita, boljitak i dobrobit svih turističkih vodiča Lijepe naše kao i stvaranje uvjeta za što kvalitetnije turističko predstavljanje, promicanje identiteta, važnosti i ugleda Hrvatske.

Turistički vodiči interpretiraju i prezentiraju kulturnu baštinu koja je jedino što nas izuzima od globalizacije i predstavlja naš čitavi nacionalni korpus. Stoga s pravom možemo reći da su turistički vodiči štitonoše hrvatskog kulturnog identiteta u globalnom kontekstu civilizacijske mobilnosti. Obzirom je danas vodeći turistički „mainstream“ tzv. doživljajni turizam, možemo s pravom reći da jedino hrvatski turistički vodiči kroz svoje priče, interpretaciju i tumačenje mogu našim turistima i posjetiteljima otkriti skrivenu dušu prostorno-vremenskih pojava i procesa u posjećenoj županiji i destinaciji naše Domovine.

Turistički vodiči predstavljaju destinaciju, neizravno utječu na povećanu potrošnju turista i zbog svog nastupa stvaraju emociju prema destinaciji koju turisti prepoznaju te je nose svojim domovima i dalje prenose prijateljima.

Predsjednik udruge: Kristina Nuić Prka, dipl.iur.
e-mail udruge: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
broj telefona udruge: 098/ 198 88 48
web stranica udruge: www.guidescroatia.hr

Ida Maček bacc.oec

Voditeljica projekta TEMATSKE MREŽE - BRANITELJI

 
IZRADU INTERNETSKE STRANICE SUFINANCIRALA JE EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA.